facebook

4 februarie 2009

Gogosi cu gem



Ingrediente necesare:

- 1/2 kg faina
- 2 linguri unt sau ulei
- 3 oua
- sare
- 3 linguri zahar
- lapte cat cuprinde
- 1 lingura drojdie

Mod de pregatire:

Maiaua: Se face o dospeala dintr-o ceasca de lapte caldut, drojdie, o lingurita de zahar si putina faina si se lasa la cald, sa creasca. Dupa ce a crescut, maiaua se amesteca cu toate cele ramase cat sa iasa o coca potrivita si se lasa la cald 1 ora ca sa creasca bine.
Se intinde foaia groasa de un deget, se mai lasa cateva minute sa se odihneasca , apoi se taie bucati rotunde (inmuiati gura unui pahar subtire in faina). Bucatile rotunde se pun in aparatul de gogosi, se pune gem si se inchide ca sa se lipeasca marginile. Daca nu aveti aparat de gogosi, se ia un cerculet de coca pe care se pune o lingurita de gem, iar deasupra se pune alt cerculet de coca si se preseaza marginile bine.
Se pun la prajit in mult ulei si dupa ce sunt rumenite suficient, se scurg si se presara cu zahar pudra.