- 1 kg ciuperci pleurotus
- 2 cepe potrivite
- 2 morcovi potriviti
- 200 gr telina
- 3 ardei gogosari intregi in otet
-10 catei de usturoi
- 800 ml smantana
- 5 l apa
- 4 galbenusuri
- 100 ml ulei
- sare si piper macinat
- cateva boabe de piper
- o legatura de patrunjel
- 2 cepe potrivite
- 2 morcovi potriviti
- 200 gr telina
- 3 ardei gogosari intregi in otet
-10 catei de usturoi
- 800 ml smantana
- 5 l apa
- 4 galbenusuri
- 100 ml ulei
- sare si piper macinat
- cateva boabe de piper
- o legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul si telina se taie cubulete mici(sau la robot) si se calesc putin in
ulei.
Separat punem apa la fiert.
Peste legumele calite se toarna apa, putin cate putin, cu un polonic, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit
(cu capacul pus).
Dupa ce legumele s-au calit, daca vasul in care ati calit nu este suficient de mare, puteti muta compozitia la fiert in oala pentru ciorba.
Gogosarul si ciupercile se taie fasii subtiri si se adauga peste celelalte legume cand acestea sunt aproape fierte.
Gogosarul si ciupercile se taie fasii subtiri si se adauga peste celelalte legume cand acestea sunt aproape fierte.
Se adauga piper
macinat dupa gust si se lasa ciorba sa fiarba la foc mic, cu capacul
pus.
Intr-un castron se pun galbenusurile pe care le amestecam bine cu smantana si usturoiul zdobit.
Intr-un castron se pun galbenusurile pe care le amestecam bine cu smantana si usturoiul zdobit.
Cand ciorba este fiarta, se ia zeama si se
toarna treptat peste smantana amestecata cu ouale si usturoiul. Cand
aceasta s-a diluat bine, se toarna treptat in oala cu ciorba.
Amestecam bine, mai lasam pe foc 2-3 minute, adaugam patrunjelul tocat si gata ciorbita!
O puteti servi cu ardei iuti murati, sau o puteti acri dupa gust.
Este o imitatie delicioasa a cirbei de burta.
Pofta buna!
Arata f bine, desi nu sunt eu fan ciuperci as manca o portie!!
RăspundețiȘtergereE o minunatie... ador ciupercile. Imi place cum ai facut-o, pup!
RăspundețiȘtergere