Ingrediente necesare:
- 200 g mure
- 200 g făină
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 3 linguri cu miere
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 100 g unt
- 3 linguri cu ulei
- sare
Mod de preparare:
Separăm gălbenușurile de albușuri si incepem prin a amesteca gălbenușurile cu un praf de sare.
Turnăm treptat laptele, mierea și
uleiul, dupa care adaugăm făina proaspăt cernută și amestecată cu zahărul și praful
de copt.
La final, încorporam albușurile bătute spumă și murele zdrobite
putin cu furculiţa. Lasăm compoziţia să se odihnească zece minute.
Ungem o tigaie din teflon cu puţin unt. Tuarnăm în mijloc un polonic
din compozitie și o lasam să se întindă. Coacem clatitele pe ambele
părţi.
Le servim stropite cu miere din abundenta sau sirop de mure.
hehe ce pufoseni, arata tare bine.......... primul venit primul servit :)))
RăspundețiȘtergere