- 250 ml lapte
- 150 g zahar
- 500 ml frisca lichida
- un manunchi generos de menta proaspata
- 5 galbenusuri
- 100 g ciocolata amaruie
- 1 kiwi
- alune si fistic
Mod de preparare:
Intr-o craticioara incalzim laptele, zaharul, un praf de sare, menta si 250 ml frisca lichida.
Cand amestecul de lichide si menta s-a incalzit, luam de pe foc si
acoperim craticioara.
Lasam sa se infuzeze menta 30 de minute.
Scoatem menta cu o strecuratoare.
Adaugam cateva frunze de menta proaspata pe care le zdrobim cu blenderul impreuna cu kiwi, pana se fac pasta.
Restul de 250 ml de frisca lichida o batem separat.
Reincalzim compozitia de menta si separat intr-un castron amestecam galbenusurile.
Cand compozitia este calduta o turnam trepatat peste oua.
Fierbem acest
amestec pe baie de aburi pana se ingroasa, amestecand cu o spatula tot timpul.
Lasam acest amestec sa se raceasca complet.Turnam peste el frisca batuta si omogenizam.
Ciocolata amaruie o zdrobim impreuna cu alunele si fisticul pe care le adaugam in compozitie.
Adaugam inghetata in forme sau intr-o caserola si o dam la frigider pana a doua zi cand servim cu maaaaaaaaareeee pofta!
Woowwww!! De-Mential arata!! Pe bune, chiar arata super bine, si cred ca e delicioasa rau!! O fac si eu, asta e sigur!
RăspundețiȘtergereO nebunie de inghetata.Pup!
RăspundețiȘtergereBuuuna si racoroasa, inghetata ta! Si eu vreau!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc dragelor!!!!!!
RăspundețiȘtergereVa puuuup