facebook

9 decembrie 2018

Tavalita cu halva

Este o prajitura spornica si foarte usor de pragatit. De data aceasta am introdus in compozitia ei halva de Feleacul care i-a oferit un gust aparte.

Ingrediente necesare
Blat: 
- 50 gr unt  
- 2 oua 
- 150 gr. zahar 
- 300 gr. faina 
- 2 linguri miere 
- 200 ml lapte 
- 1 plic praf de copt
- 150 gr halva

Glazura: 
- 150 gr. unt
- 150 gr. zahar
- 100 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 200 gr. halva
- esenta vanilie
- nuca de cocos pentru ornat 

Mod de preparare:
Se amesteca bine intr-un bol zaharul, ouale, mierea si untul si se mixeaza pana cand compozitia devine o crema.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele, iar la sfarsit adaugam halvaua data pe razatoare si incorporam usor cu o spatula.
Compozitia, care trebuie sa fie moale si cremoasa, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit aproximativ 20 de minute.
Dupa ce blatul s-a copt, se lasa la racit dupa care se taie cuburi de dimensiunea dorita.
Glazura:  Pentru glazura, se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se tin pe foc mic, amestecand continuu pana devine un amestec omogen.
Cubuletele se trec prin glazura, se pun la scurs pe un gratar, dupa care se trec prin nuca de cocos. 
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii