facebook

26 februarie 2019

Tarta cu ciocolata si zmeura

Asa pofta mi-a fost de aceasta tarta incat pana la urma m-am apucat sa o fac :)
Gustul a fost pe masura asteptarilor, iar combinatia de ciocolata si zmeura.... un deliciu!
Va las si voua reteta.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook unde ne puteti sustine. 

Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 200 gr faina
- 100 gr. unt
- 2 oua

Pentru crema:
- 200 gr ciocolata neagra
- 400 ml smantana
- 2 galbenusuri
- zmeura ( congelata sau proaspata)

Mod de preparare blat:
Amestecam faina cu untul moale si vom obtine niste faramituri, apoi adaugam ouale si framantam aluatul cu mana pana il omogenizam.
Punem aluatul intr-o folie de plastic si dam la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul de la frigider dupa cele 30 de minute, intindem o foaie de 4-5 mm grosime pe o folie de plastic sau hartie pergament apoi decupam cercuri de dimensiunea formelor pentru tarta ( daca folositi forma mare intindeti o foaie mare de blat, daca folositi forme mici decuparti mai multe cercuri)
Indepartam aluatul in exces de pe margini si intepam din loc in loc cu furculita.
Punem hartie de copt peste aluat si apoi asezam desupra sare grunjoasa sau fasole uscata, sau bilute de ceramica ( pentru a nu se umfla aluatul)
Coacem blatul de tarta la 180 grade pentru 5 minute.

Mod de preparare crema:
Intr-un vas cu fundul mai gros punem ciocolata bucati si smanatana si asezam vasul pe foc potrivit amestecand continuu pana se topeste ciocolata.
Dupa ce ciocolata s-a topit, luam oala de pe foc, adaugam untul, amestecam energic, dupa care lasam sa se racoreasca bine. Dupa ce s-a racit adaugam galbenusurile si amestecam bine cu un tel.
Eu am adaugat in crema si 2 linguri cu lichior de ciocolata. Puteti adauga si rom in cazul in care va place, sau puteti sa nu adaugati deloc.
Crema asfel pregatita se toarna in formele pentru tarta pe fundul carora am adauga deja bucati de zmeura si se introduc la cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute.
Dupa ce am scos tarta din cuptor o lasam sa se raceasca cateva ore pana cand ciocolata se va inchega bine dupa care se poate servi. Daca folositi forma mare pentru tara, taiati tarta cu un cutit cu lama subtire trecut prin apa calda.
Pofta buna!


2 comentarii:

Ultimele comentarii