facebook

17 aprilie 2021

Cozonac fara zahar

 

Se apropie sarbatorile Pascale si cum traditia noastra este sa avem cozonac pe masa m-am gandit sa aduc o varianta si pentru persoanele care nu pot sau nu doresc sa consume zahar sau faina alba.

Am acceptat provocarea celor de la NoSugarShop si OaleSiTigai de a participa la campania "Parfum de cozonac fara zahar" si am ales sa pregatesc acest cozonac pentru masa de Pasti.

Daca va place cozonacul meu, m-as bucura sa apreciati postarea de pe pagina de Instagram si Facebook pentru ca cea mai apreciata reteta va primi un premiu in aceasta campanie. 

Multumesc!!!! 💓

Iata cum am pregatit acest cozonac:

Ingrediente necesare:

- 200 gr. KetoMix pentru cozonac -Fit Food

- 2 oua intregi

- 2 galbenusuri

- 50 gr indulcitor 

- 200 ml chefir 

- 60 gr unt topit 

- 7 gr drojdie uscata 

- un praf de sare 

Umplutura:

- cacao neagra Fit Food

- fructe uscate (merisoare, stafide, sau ce va place)

- cateva bucati de nuca

Ustensile:

- tava pentru copt dreptunghiulara

- mixer/robot

- hartie de copt

Mod de preparare:

Am urmat pasii indicati pe pachetul de KetoMix pentru ca este prima data cand lucrez cu acest timp de ingrediente si nu am vrut sa dau gres.

Se mixeaza ouale cu chefirul, drojdia si indulcitorul, apoi se adauga treptat cele 200 gr de KetoMix cozonac si mixam pana la obtinerea unui aluat omogen. La final incorporam in aluat si untul topit.

Punem aluatul intr-un bol pe care il acoperim cu folie alimentara si il lasam la dospit pentru 1 ora.

Sa nu va asteptati sa se umfle precum coca obisnuita de cozonac. Dupa ce este dospit, se simte la mana ca este pufos, dar nu isi mareste volumul foarte mult.

Dupa ce aluatul s-a dospit, l-am impartit in doua bile egale pe care le-am intins apoi cu sucitorul pe o folie alimentara ( puteti folosi hartie de copt). Pe fiecare foaie de aluat intinsa am presarat, dupa gustul meu, cacao neagra, merisoare uscate, stafide, bucati de nuca sfaramata, migdale maruntite.

Am rulat fiecare bucata de aluat (va ajutati de folia pe care am intins aluatul) si apoi ambele rulouri le impletim.

Asezam cozonacul astfel modelat in tava, acoperim cu un prosop si il mai lasam sa creasca la loc cald pentru inca aproximativ 1 ora.

Dupa ce timpul s-a scurs, coacem cozonacul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru fix 1 ora.

Cozonacul astfel obtinut se feliaza cand s-a racit si se serveste fara grija. 

Nu contine zahar si nici faina alba.

KetoMix-ul contine: fibre de bambus, tarate de psyllium, faina de migdale.

Enjoy 💓




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii