Ingrediente necesare:
5 oua
500 g dovlecei
150 g morcovi
120 g faina
110 ml ulei floarea soarelui
120 g cascaval
1 ceapa mica
1/2 plic praf de copt
sare
piper
Mod de Preparare:
Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare.
Intr-un vas de plastic, amestecam ouale cu uleiul si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt (e bine sa cernem intotdeuna faina amestecata cu praful de copt ca sa fim siguri ca nu ne trezim cu vreun bulgaras de praf de copt in placinta).
Amestecam bine pana ce faina este perfect incorporata.
Adaugam dovleceii si morcovii rasi (inainte de a adauga dovleceii ii stoarcem bine ca sa eliminam apa de vegetatie) ceapa data prin razatoare si cascavalul ras si amestecam bine pana obtinem un aluat uniform.
Tapetam forma cu unt si faina, acoperim fundul cu hartie de copt si adaugam aluatul.
Coacem placinta la 180°C, cuptor preincalzit, pe treapta a doua de jos in sus, pentru 30-35 minute.
Placinta cu dovlecei si morcovi este un aperitiv care se poate consuma cald sau rece. Este excelenta in ambele variante.
Pofta buna!!!
Interesanta combinatie, arata tare bine. Bafta la concurs!
RăspundețiȘtergereDelicioasa placinta asta, am incercat-o si eu ;) Ti-a iesit foarte bine!
RăspundețiȘtergere