facebook

3 mai 2013

Pasca cu aluat

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 500 gr faina
- 1 plic drojdie
- 100 ml ulei
- 100 gr zahar
- coaja de lamaie

Umplutura:
- 850 gr branza dulce
- 5 oua
- 100 gr unt
- 150 gr smanatana
- 70 gr gris
- 100 gr faina
- 200 gr zahar
- esenta vanilie
- 150 gr stafide
- 3 lg lapte
- coaja de lamaie

Mod de preparare:
Pregatim maiaua din drojdie, o lingura zahar, o lingura faina, pe care le acoperim cu putin lapte.
Lasam la crescut maiaua aproximativ 15 minute, iar intre timp punem stafidele la inmuiat in putina apa calda si esenta.
Punem faina intr-un bol mai incapator, adaugam maiaua, apoi pe rand ouale.
Adaugam laptele, zaharul, uleiul, esenta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic.
Acoperin vasul cu un servet curat si lasam la dospit 30-40 de minute.
Cat timp aluatul este la dospit, pregatim umplutura.
Amestecam branza cu untul, smanatana, zaharul, faina, coaja de lamaie, galbenusurile si stafidele.
Albusurile le batem spuma si le incorporam usor in crema de branza.
Intr-o forma de tort punem aluatul de doi centimetri grosime si urcam cu el pe peretele formei.
Presaram putin gris peste aluat, adaugam crema de branza, iar deasura formam un model din aluat.
Ungem cu ou si coacem la cuptor la 180 grade timp de aproximativ 60-70 de minute.

Paste Fericit tuturor!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii