Ingrediente necesare:
- 250 gr linte rosie uscata
- o bucata de 5-6 cm de praz ( sau o ceapa mica)
- 1 morcov
- patrunjel verde
- 2 lingurite fulgi de drojdie inactiva
- 3 catei de usturoi
- pesmet
- sare, piper
- 50 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Pentru inceput punem lintea la fiert in apa cu sare si dupa ce aceasta este gata o scurgem foarte bine de apa si o adaugam intr-un bol.
Pasam lintea cu o furculita si adaugam peste aceasta morcovul dat pe razatoarea mica, prazul si patrunjelul tocat fin, usturoiul maruntit, fulgii de drojdie, 1 lingurita cu pesmet, sare si piper.
Fulgii de drojdie care au rol de liant isi fac treaba lor si vor inlocui oul cu succes
Amestecam bine compozitia care trebuie sa fie usor lipicioasa si modelam chiftelute de marimea potrivita.
Dam chiftelutele prin putin ulei de masline ( sa nu iasa prea uscate), le aplatizam dupa care le tavalim prin pesmet si le coacem la cuptor la 190-200 de grade cate 15 minute pe fiecare parte ( nu mai mult)
Le servim calde sau reci, cu diverse sosuri sau salata. Merg foarte bine sa le adaugam chiar si in sandwichuri.
In compozitie puteti adauga dupa preferintele voastre si alte ingrediente cum ar fi ciuperci, masline, ardei sau chiar si cartof fiert.
Enjoy 💓
Oare pot inlocui pesmetul cu malaiul? Dar drojdia?
RăspundețiȘtergereLaura, drojdia are rol de liant si daca folosesti ou sau faina cu siguranta poti renunta la ea.
RăspundețiȘtergerePesmetul l-am pus sa absoarba umezeala. Despre malai...nu stiu ce sa zic. Poate incerci mai bine cu faina?
Am vazut, in unele retete, ovaz maruntit (in loc de faina). As incerca reteta.
ȘtergereO idee foarte buna cu ovazul.
ȘtergereNu m-am gandit inainte dar am si eu si o sa incerc.
E mai sanatos asa
Le-am facut, mi-au iesit. Am facut si un sos dulce-acrisor. Iti multumesc!
ȘtergerePentru varianta fara ou merg mai bine coapte decat la tigaie.
Ștergere