facebook

16 noiembrie 2019

Gogosi pufoase


M-am trezit in aceasta dimineata cu pofta de gogosi si a fost musai sa le pregatesc :)
Aceasta este cea mai buna reteta de gogosi pe care am incercat-o pana acum.
Aluatul l-am framantat la masina de paine asa ca totul a mers super rapid.
Astept impresii si de la voi dupa ce le incercati 😉

Va invit sa ma urmariti si pe pagina de  Facebook  si Instagram

Iata reteta dupa care am pregatit aceste pufosenii.
Ingrediente necesare:
- 500 gr faina
- 250 ml lapte caldut
- 50 gr unt topit
- 2 oua mari
- 10 gr drojdie
- esenta de vanilie + 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare

Mod de preparare:
Asa cum va spuneam la inceput, eu am pregatit aluatul la masina de paine.
Am asezat in cuva masinii toate ingredientele incepand cu cele umede (lapte, unt, oua, esenta) si terminand cu cele uscate (faina, drojdie, zahar)
Am pornit masina la programul pentru framantat si am lasat-o sa isi faca treaba.
Cand programul s-a terminat, aluatul era dospit foarte frumos, aproape sa dea pe afara.
L-am rasturnat pe masa de lucru pe care am presarat un praf de faina si am intins aluatul cu sucitorul intr-un strat gros cat jumatate de deget.
Am decupat cercuri in aluat cu o forma rotunda, iar gaura din mijloc am facut-o cu o piesa pe care o folosesc la ornat :)
Gogosile astfel decupate, le-am asezat pe hartie de copt si le-am lasat sa se odihneasca aproximativ 15 minute, timp in care au crescut super frumos.
Aluatul este perfect. Nu are nevoie sa adaugati faina in plus pentru o consistenta mai potrivita. 
Am pus o cantitate generoasa de ulei la incins si cand acesta a fost pregatit, am adaugat gogosile si le-am intors pe fiecare parte pana s-au rumenit frumos.
Le-am scos pe o tava pe care am pus prosoape de hartie pentru a extrage surplusul de ulei.

Cand s-au racorit putin, le-am tavalit prin zahar pudra si le-am servit cu mare pofta langa o cana cu lapte cald.

Au mers de minune!!!!!!!
Sunt super pufoase si gustoase
Enjoy 💓


4 comentarii:

  1. Foarte frumoasa prezentare:) O sa incerc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Anita!
      Eu am zis ca este cel mai bun aluat de gogosi pe care l-am incercat pana acum.
      Sa ne spui si tu, dupa ce incerci :)
      Zi minunata!!!!!

      Ștergere

Ultimele comentarii