Ingrediente necesare:
- 3 kg rosii- 4 linguri sare grunjoasa
- 4-5 capatini de usturoi
- 2 litri apa
- frunze de visin
- frunze de telina
Mod de preparare
Se aleg rosiile de marime potrivita si se spala bine.
In borcanul in care vrem sa conservam rosiile se aseaza un strat de frunze de telina, cateva rosii, usturoi, frunze de visin, alte rosii si tot asa pana se umple borcanul.
Preparam un amestec din sare si apa calduta(fiarta in prealabil), amestecam bine pana se topeste sarea si punem in borcane pana umplem.
In gura borcanului punem frunze de telina sau de visin si inchidem bine.
Rosiile se conserva in aceeasi forma , tari.
Cand dorim sa le servim, le spalam sub jet de apa.
Ce harnica esti, eu inca mai las treburile astea pe seama mamei mele :D Dar le vine si lor randul ;) Pupici
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt,si ce bune o sa fie la iarna.Pup!
RăspundețiȘtergereArata tare bine borcanele astea,ai fost tare harnicuta!!!
RăspundețiȘtergereTe pup Miha:-)
Multumesc dragele mele gospodine!!!!!!!
RăspundețiȘtergereVa puuuup
Ce bunatate de muraturi avem aici! Cred ca stiu ce gust au, un pic pisca la limba, asa-i? Am gustat, dar eu nu am facut niciodata. Daca mai ai si rosii din gradina proprie, ies si mai bune.
RăspundețiȘtergereAsa este Gabi, pisca putin la limba si sunt delicioase!!!!!
ȘtergereDoar ca, daca mananci prea multe, vei bea destul de multa apa :)))
Puuup
ce frumoasae sunt!! O sa pun si eu...te pup!!
RăspundețiȘtergereTe pup Liliana!!!!!
ȘtergereSpor la borcanareala :)))
La murături se fierbe saramura asta e numaidecît?apă rece nu se pote pune
ȘtergereSunt delicioase,le face si mama mea!Pupici
RăspundețiȘtergerePupici!!
ȘtergereChiar sunt bune.
Perfecte ptr iarna !!! ;)
RăspundețiȘtergereAsa este!
ȘtergereAm super rosii din gradina proprie.Fac bulion si suc de rosii natural in fiecare an , dar asa nu am incercat.Raman tari sigur?Ca daca nu nu ma incanta ideea deoarece sotul meu nu suporta rosii necojite in mancare.Pupici si mult succes!
RăspundețiȘtergereLyly, raman tari peste iarna numai ca noi nu le-am folosit niciodata la gatit ci le-am mancat ca atare.
ȘtergereSunt sarate si tari, delicioase!
Foarte interesant! Arata excelent!
RăspundețiȘtergeremama ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergere