Pentru blat:
- 10 oua
- 200 g zahar
- 5 linguri pesmet
- 5 linguri faina
- 5 linguri cacao
- 5 linguri miere
- 15 g praf de copt
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei
- vanilie
Crema:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 4 plicuri ness
- 500 ml lapte
- 6 lg amidon
- 2 pliculete gelatina
- 300 ml frisca
Pentru decor:
- 150 ml frisca
- 100 g ciocolata  rasa
Mod de preparare
 Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa   deoparte.
Intr-un alt vas, galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana cand zaharul se topeste.
Se adauga faina amestecata cu   praful de copt, apoi pesmetul (eu am folosit biscuiti) si cacaua si se mixeaza bine dupa care adaugam mierea, laptele si uleiul si mixam bine.
Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se mixeaza putin pana   se omogenizeaza.
O impartim in 2 parti egale si se coc 2   blaturi in tava mare de la aragaz aprox 30 min.
Crema:
Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si se adauga nessul dizolvat in 2 lg de apa, apoi amidonul .
Laptel se incalzeste, apoi se toarna in fir subtire peste   oua amestecand incontinuu.
Se pune totul intr-o cratita pe foc mic si se   amesteca continuu pana se ingroase.
Se lasa la racire completa.
Gelatina   se hidrateaza in apa rece,se dizolva cateva secunde si se  amesteca  in crema.
Frisca se bate tare si se adauga cremei racite si se  mixeaza.
Asamblare:
Intr-o tava se pune primul blat si  2/3 din crema  si se da la frigider pana se raceste bine,apoi se pune  cel de-al doilea  blat,crema ramasa si se da din nou la  frigider.
Deasupra se intinde  frisca(150 ml) batuta cu 1 intaritor de  frisca si 1 lg de miere si apoi  ciocolata rasa.
Se proportioneaza dupa  2-3 h de frigider. 
Ai un premiu la mine.Sa vii sa-l ridici.
RăspundețiȘtergerePrajitura este minunata.Pup!
Multumesc draga mea!!!!
RăspundețiȘtergereNu-s prea prietena cu cafeaua,dar tare eleganta e prajitura,trebuie incercata
RăspundețiȘtergereArata perfect!!!! Si-mi place de nu m-as opri din mancat ;) pupici
RăspundețiȘtergereDoinita, nici eu nu-s prea prietena cu cafeaua, dar crede-ma ca nu are un gust foarte pronuntat de cafea. E tare bunuta.
RăspundețiȘtergerePup
Anto, multumesc!
RăspundețiȘtergereTe pupic si eu.
O bunatate de prajitura! Mi-ai facut o pofta...ce ma fac?
RăspundețiȘtergereE simplu Gabi.....treci la treaba!!!!!!:))
ȘtergerePuuuup