28 iulie 2009
Fasole batuta
Ingrediente necesare:
- 1 kg fasole uscata
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 4 cepe
- 4-5 linguri pasta de tomate
- 4-5 catei de usturoi
- un praf de cimbru
Mod de preparare:
Se pune fasolea la fiert si dupa ce a dat cateva clocote i se schimba apa si se repeta operatiunea de 2-3 ori, dupa care se pune la firt intr-un vas mai marisor impreuna cu legumele. Dupa ce fasolea a fiert bine ,se aleg boabele, se mixeaza pana obtinem o pasta, iar din cand in cand se adauga din zeama in care a fiert pentru a se subtia compozitia. Separat se curata 3 cepe, se toaca marunt si se pun la calit in ulei. Dupa ce s-a calit bine, se adauga pasta de rosii si cateva linguri de apa. Aceasta prajeala se adauga in fasolea batuta, se amesteca bine, se potriveste de sare si piper, se poate pune si un strop de cimbru si se adauga usturoiul pisat. Se opresc cateva linguri din prajeala, iar dupa ce am asezat fasolea batuta intr-un vas inalt,se acopera pe deasupra cu restul de prajeala. Se serveste rece, pe paine prajita.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Interesanta reteta ta ! N-am mai mancat de un secol fasole batuta. Treci pe la mine dupa niste premii ;)
RăspundețiȘtergereIti multumesc!
RăspundețiȘtergereAm adaugat si o fotografie pentru pofticiosi.