facebook

29 decembrie 2018

Nuci umplute

Iubesc aceste fursecuri, iar anul acesta mi-am cumparat propria forma in care sa le coc.
Va las si voua reteta pentru ca sunt delicioase, spornice si foarte usor de pregatit.

Ingrediente necesare:
- 600 gr faina
- 250 gr unt la temperatura camerei
- 4 oua
-4 linguri zagar pudra
-1 pliculet praf de copt
- un praf de sare

Pentru umplutura eu am folosit crema de la prajitura TOSCA . Puteti face ce crema va place ( vanilie sau ciocolata) dar sa fie o crema calda.

Mod de preparare:
Amestecam untul cu zaharul pudra si mixam pentru cateva minute. Cand s-au mixat bine, adaugam treptat ouale  si praful de sare si mixam in continuare 2-3 minute. 
Amestecam praful de copt cu faina si adugam rand pe rand in compozitia de oua si unt. Incorporam bine pana obtinem un aluat omogen. Cand aluatul devine mai grosut, il puteti framanta si cu mana pentru a avea o textura cat mai fina. Trebuie sa fie o compozitie moale si nelipicioasa.
Din acest luat facem bilute rotunde de 5 grame ( se potrivesc perfect in forma).
Forma pentru nuci o incalzim foarte bine si o umgem cu foarte putin ulei doar la prima tura de coacere. Dupa, nu va mai fi nevoie pentru ca avem unt in compozitie.
Asezam cate o biluta in fiecare forma, inchidem forma si le coacem pe flacara pentru aproximativ 2 minute, intorcandu-le foarte des.
Dupa 2-3 minute cand sunt usor aurii, le scoatem din forma si le lasam la racit.
Daca au surplus de aluat pe marginea exterioara, le puteti decupa usor cu un cutit mic pentru a le da o forma cat mai egala.
Dupa ce am copt toate cojile, pregatim crema si umplem nucile cat aceasta este inca fierbinte. Adaugam crema in fiecare jumatate de nuca, cu o lingurita, dupa care lipim jumatatile intre ele.
Le pudram cu zahar fin si le servim cu maaare pofta! 😊
Atentie, creeaza dependenta 😜
Sa aveti pofta, dragilor!!!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii