facebook

30 mai 2013

Dulceata de trandafiri


Cea mai aromata dulceata ever!!!!!!!!!!

Ingrediente necesare:

- 800 gr petale de trandafiri pentru dulceata
- 900 gr zahar
- 500 ml apa
- 1 lamaie
- 6-7 cuisoare
- 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare:

Desprindem cu grija petalele de trandafir ( sa nu va intepati ca mine:)) si le spalam sub jet de apa rece, le scurgem bine si le asezam intr-un bol.

Adaugam peste petale o cana cu zahar si asteptam sa isi lase siropul o ora, timp in care isi vor lasa un sirop rozaliu si aromat.
Daca vreti sa pastrati acest sirop, strangeti bine petalele in maini pentru a scurge siropul pe care il puteti depozita in frigider in recipiente de sticla.
Intr-o craticioara, adaugam zaharul, cuisoarele si punem la fiert la foc potrivit pana obtinem un sirop care se incheaga putin pe farfurie.
Cand siropul este gata, adaugam petalele de trandafir, lamaia feliata si fierbem la foc potrivit aproximativ 20 de minute, indepartand spuma care se formeaza deasupra.
Intre timp sterilizam borcanele in cuptor, iar cand dulceata este gata o adaugam, inchidem bine cu capace si asezam borcanele cu gura in jos, la caldura, pana a doua zi cand le putem depozita in camara.

Sa aveti spor caci pofta.... sigur veti avea :)!!!!



3 mai 2013

Pasca cu aluat

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 500 gr faina
- 1 plic drojdie
- 100 ml ulei
- 100 gr zahar
- coaja de lamaie

Umplutura:
- 850 gr branza dulce
- 5 oua
- 100 gr unt
- 150 gr smanatana
- 70 gr gris
- 100 gr faina
- 200 gr zahar
- esenta vanilie
- 150 gr stafide
- 3 lg lapte
- coaja de lamaie

Mod de preparare:
Pregatim maiaua din drojdie, o lingura zahar, o lingura faina, pe care le acoperim cu putin lapte.
Lasam la crescut maiaua aproximativ 15 minute, iar intre timp punem stafidele la inmuiat in putina apa calda si esenta.
Punem faina intr-un bol mai incapator, adaugam maiaua, apoi pe rand ouale.
Adaugam laptele, zaharul, uleiul, esenta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic.
Acoperin vasul cu un servet curat si lasam la dospit 30-40 de minute.
Cat timp aluatul este la dospit, pregatim umplutura.
Amestecam branza cu untul, smanatana, zaharul, faina, coaja de lamaie, galbenusurile si stafidele.
Albusurile le batem spuma si le incorporam usor in crema de branza.
Intr-o forma de tort punem aluatul de doi centimetri grosime si urcam cu el pe peretele formei.
Presaram putin gris peste aluat, adaugam crema de branza, iar deasura formam un model din aluat.
Ungem cu ou si coacem la cuptor la 180 grade timp de aproximativ 60-70 de minute.

Paste Fericit tuturor!!!!!!!!