Ingrediente necesare:
- frunze fragede de vita de vie
- 2 litri de apa
- 400 grame sare grunjoasa
- marar
Mod de preparare:
Spalam bine frunzele de vita de vie si formam buchetele de 10-12 frunze.
Punem la fiert apa cu sare si fierbem la foc mic pana cand sarea se dizolva.
Oparim buchetele de frunze timp de 3-4 minute.
Suprapunem 7-8 frunze de vita de vie, adaugam in mijloc o floare de marar si le rulam strans.
Asezam rulourile de frunze vertical in borcanele curate, unul langa
altul.
In fiecare borcan, in functie de diametrul lui, vom avea 10-11
rulouri de frunze peste care vom turna saramura.
Adaugam flori de marar, infiletam borcanele si le pastram intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
Adaugam flori de marar, infiletam borcanele si le pastram intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
Inainte de folosire, frunzele de vita de vie se pun in apa rece la desarat.
Le folosim in timpul iernii pentru a impaturii delicioasele sarmalute :)
Ce idee buna de a pastra frunzele de vita, abia astept sa vad si sarmalutzele :D Pupici
RăspundețiȘtergereSi la iarna ne inviti la sarmale.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Sigur dragele mele ca va invit cu maaaare drag!
RăspundețiȘtergereVa puuup
Tare as mai manca si eu o sarmaluta in foaie de vita la tine, poate chiar acolo sub vie, in mijlocul naturii!
RăspundețiȘtergere