27 mai 2012

Sufleu de dovlecei



Ingrediente necesare:
4 dovlecei
200 gr branza telemea
3 oua
marar
2 linguri pesmet sau gris
unt
piper

Mod de preparare:
Se curate dovleceii de coaja si se maruntesc la robot sau se dau pe razatoarea mare.
 Ii lasam 5 minute intr-o sita pentru a se scurge, dupa care ii mai apasam cu mana pentru a elimina cat mai mult din apa pe care o lasa.
Branza se spala si se scurge bine, dupa care se da si ea pe razatoare.
 Amestecam dovleceii cu branza rasa, adaugam ouale zbatute bine, mararul tocat marunt si pesmetul sau grisul.
 Eu adaug pesmet sau gris pentru a mai trage din “umezeala” pe care o lasa de obicei dovleceii.
In functie de cat de sarata a fost branza, gustam si apreciem daca mai adaugam sare sau nu, potrivim de piper si adaugam compozitia intr-un vas termorezistent pe are il ungem bine cu unt.
 Punem cateva bucatetele de unt deasupra si dam al cuptor la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
 Servim dupa ce se racoreste putin ( eu il prefer rece bine:)) .

11 comentarii:

  1. Grozav de bun.Imi plac mult dovleceii.Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Daca ai pus si marar, a iesit o bunatate! Cred ca a mirosit bine la tine in bucatarie cand ai gatit...

    RăspundeţiȘtergere
  3. Cald sau rece, este minunat. Imi place dovlecelul super mult, iar sufleul asta e apetisant rau! Am vazut ca sunt multe retete cu dovlecel pe aici, si sunt tare bucuroasa!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Poliana!
      Imi plac dovleceii, muuult
      Te pup

      Ștergere
  4. Astazi am facut aceasta reteta, este inca in cuptor, abia astept sa vad cum va fi la gust, dar numai dupa cum arata deja mi-a lasat gura apa!!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Zilele astea fac si eu acest sufleu! Arata demential!

    RăspundeţiȘtergere
  6. abia astept sa o fac si eu maine,pare sa rezulte o bunatate de care nu te mai poti lipsi...Mariana-Mihaela,cu drag

    RăspundeţiȘtergere

Ultimele comentarii