4 martie 2012

Fasole batuta

 
Si pentru ca ne aflam in post, am pregatit o delicioasa fasole batuta care a fost super apreciata.

Ingrediente necesare:
- 1 kg fasole
- 2 morcovi
- 4 cepe
- 5 linguri pasta de tomate
- usturoi
- foi de dafin
- sare, piper


Mod de preparare:

Spalam fasolea si o punem la inmuiat intr-un vas cu apa rece, de seara pana a doua zi dimineata.
A doua zi, o punem intr-o oala cu apa cat sa treaca cateva degete peste fasole si o dam in cateva clocote, dupa care aruncam apa si repetam operatiunea de 3 ori.
Ultima data punem apa ceva mai multicica ca sa aiba unde sa fiarba, adaugam o ceapa intreaga si morcovii si fierbem la foc potrivit pana cand fasolea este moale.

Intre timp, curatam restul de ceapa si o taiem juliene.
O calim in putin ulei si 2 linguri de apa pana cand devine sticloasa.
Adaugam pasta de tomate, sare, piper, foi de dafin, mai calim cateva minute si oprim.
Cand fasolea a fiert, se scurge de apa si oprim zeama in care a fiert.
Mixam boabele de fasole cu blenderul si treptat mai adaugam din apa in care a fiert pana cand obtinem consistenta dorita.
Adaugam usturoiul pisat si 2-3 linguri de prajeala.
Asezam fasolea batuta in vase potrivite si acoperim pe deasupra cu restul de ceapa prajita.
Servim cu muraturi.

6 comentarii:

  1. O bunatate! Eu am acum niste hummus pe care am plonjat niste ceapa calita ;)))) Pai in lipsa de fasole merge si nautu ,nu? ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm, si humusul e tare bun si cu putina ceapa calita deasupra.... delicios.

    Puup

    RăspundețiȘtergere
  3. Mor de pofta,nu altceva.Trebuie sa fac si eu cat de repede.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna, Michidutzule in postul asta!pupici!

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii