facebook

8 februarie 2012

Sufleu de cascaval

Am gasit aceasta reteta intr-o revista si am preparat-o rapid.
Este primul sufleu de cascaval pe care il fac si pot spune ca e delicios si super usor de pregatit.

Ingrediente necesare:
- 4 oua
- 150 cascaval ras
- 60 gr. unt
- 60 gr. faina
- 400 ml lapte
- un praf ghimbir
- un praf sare
Mod de preparare:
Se prepara un sos alb prin topirea untului si adaugarea fainii.
Se amesteca energic timp de un minut si apoi se toarna laptele caldut, amestecand energic pentru a incorpora faina cu untul.
Se mai lasa pe foc circa 2 minute si apoi se lasa la racit.
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Peste sosul alb racit se pun galbenusurile, cascavalul ras si ghimbirul.
La final, se adauga albusurile si se amesteca usor, de sus in jos.
Se toarna amestecul in forme pentru sufleu si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Delicios!!!!


7 comentarii:

  1. Foarte bine a iesit :) Cred ca a fost delicios :P Imi plac foarte mult formele

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi place cum arata.Un bol este al meu.Fac mereu cascaval,asa ca am sa incerc.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos s-a rumenit!Ajung repede la tine:)

    RăspundețiȘtergere
  4. 8 februarie ziua sotului meu.Voi incerca fiindca arata suuuuuuper .
    Semnat: pofticica

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii