facebook

26 februarie 2012

Penne cu ton


Prietenul nostru Bogdanel, stabilit in Portugalia de ceva vreme, aflat in vizita prin Romania, mi-a adus una dintre cele mai bune ( si mari :)) conserve de ton cu care am pregatit unele dintre cele mai delicioase paste.... ever !!!!!!

Ingrediente necesare:
- 400 gr. ton din conserva
- 1 pachet penne
- crema de rosii
- 1 ceapa
- usturoi
- patrunjel
- busuioc
- sare
- piper

Mod de preparare:
Punem pastele la fiert in apa cu sare, la foc potrivit.
Separat, curatam ceapa  si o tocam marunt.
O calim intr-o lingura de ulei impreuna cu 3-4 catei de usturoi intregi si zdrobiti.
Dupa ce ceapa s-a aurit, adaugam tonul scurs bine de ulei si tinem pe foc, amestecand continuu, cca 3 minute.
Adaugam crema de rosii ( sau o pasta de tomate mai groasa), mirodeniile, 2-3 catei de usturoi tocati marunt, verdeata si mai tinem pe foc 4-5 minute.
Daca sosul are prea mult ulei ( se poate lasa de la ton) eliminati surplusul cu o lingura.
Dupa ce pastele au fiert, le spalam sub jet de apa si le amestecam cu sosul.
Servim cu parmezan.
Incercati-le cu incredere si nu veti regreta. Sunt bestiale!!!!!!