13 noiembrie 2011

Pui provensal

Ingrediente necesare:
- 1 pui
- 2 linguri ulei
- 2 cepe rosii, 1 ceapa galbena
- 1 fir praz
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura faina
- 150 ml zeama de pui,
- 1 borcan mare cu rosii in bulion
- busuioc
- patrunjel
- salvie
- sare si piper

Mod de preparare:
Transam puiul si folosim aripile pentru a obtine zeama de pui de care avem nevoie.
Incalzim uleiul intr-o cratita si prajim puiul pentru 5 minute, pana se rumeneste usor pe toate partile, dupa care il scoatem si il lasam deoparte.
Adaugam ceapa si usturoiul si calim pentru 3 minute.
Punem faina, amestecam si luam cratita de pe foc. Adaugam zeama de pui, rosiile si mirodeniile.
Punem cratita inapoi pe foc si aducem la fierbere, amestecand mereu.
Condimentam, adaugam puiul, acoperim cratita si dam la cuptor pentru 45 de minute, sau pana cand puiul este fraged.
Adaugam patrunjelul tocat si oprim cuptorul.

Pofta buna!!!!

2 comentarii:

Ultimele comentarii