12 august 2011

Vinete coapte si ardei pentru iarna


Ingrediente necesare:
2 kg vinete
2 kg ardei capia
100 ml ulei
2 lingurite sare

Mod de preparare:
Coacem vinetele si ardeii, curatam ardeii de seminte si coaja si desi este neplacut, incercam sa curatam vinetele de coaja cand sunt inca fierbinti pentru a ramane deschise la culoare, apoi punem la scurs pe un platou inclinat.

Dupa ce s-au scurs asezam in borcane un strat de vinete, un strat de ardei. Lasam borcanele goale de un deget si deasupra turnam cate 3 linguri de ulei, inchidem bine borcanele si le fierbem la bain -marie timp de 2 ore.


Acoperim cu paturi oala in care au fiert borcanele si lasam asa pana a doua zi cand le scoatem si le asezam in camaruta racoroasa.


Folosim amestecul la salata sau la ghiveci.
Un amestec delicios pentru o salata delicioasa!!!!!
Pe timp de iarna cand umblam la borcanele, adaugam putina maioneza si ceapa tocata si gata. Un deliciu!

2 comentarii:

Ultimele comentarii