17 august 2011

Muraturi asortate

Ingrediente necesare:

- 1 varza alba
- 1 varze rosie
- 1 kg gogonele
- prune
- 2 kg capia
- castraveti
- morcovi mici
- 3 buc. telina
- 3 buc. sfecla rosie
- 1 leg mare frunze de telina
- marar uscat
- frunze de visin
- cimbru uscat
- 3-4 buc hrean taiate in fasii
- 1 pachet piper boabe
- foi de dafin
- sare mare
- 2 plicuri Picant fix
Toate legumele se spala bine, varza se taie fasii si se incepe punerea lor in vasul in care le vom pastra pentru iarna .
Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza rosie,varza alba, morcovi, 3-4 fasii de hrean, ardeii capia si continuam asa cu toate legumele.
Fiecare va aseza legumele dupa propria imaginatie.
Cand vasul s-a umplut punem deasupra un pachet de piper boabe si acoperim totul cu frunze de telina si visin.
Pregatim saramura conform instructiunilor de pe pachetul de Picant fix. Se pune atata saramura incat sa fie legumele bine acoperite. Se aseaza o greutate in bidon care sa tina legumele in saramura.
Se pot consuma dupa aproximativ 5-6 saptamani.

4 comentarii:

Ultimele comentarii