31 august 2011

Dovlecei murati

Ingrediente necesare:

- dovlecei tineri
- 100 ml otet
- 2 lingurite rase de sare
- 2 lingurite zahar
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita boabe de mustar
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 floare marar uscat

Dovleceii din gradina de la tara

Mod de preparare:

Spalam dovlecei, dar nu ii curatam de coaja. Ii taiem fasii pe lungime si le scoatem semintele cu ajutorul unei lingurite.

Fasiile de dovlecei se aseaza in borcan astfel incat sa ajunga pana la gura acestuia.
Adaugam in borcan zaharul, sarea, boabele de piper si mustar, usturoiul, mararul , otetul, apoi completam cu apa pana la inaltimea dovleceilor.
Inchidem borcanul bine si sterilizam la bain marie circa 20 minute de cand incepe sa fiarba apa. Lasam borcanul sa se raceasca in apa in care a fiert si depozitam in camara a doua zi.

4 comentarii:

  1. va rog mult ati putea sa imi spuneti si mie cum se numeste aceasta specie de dovlecei? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau , dar nu te pot ajuta pentru ca nu stiu cum se numeste specia.
    In fiecare an, mama cultiva semintele in gradina de la tara de la o recolta la alta. Am cautat pe net si nu am gasit o denumire.

    RăspundețiȘtergere
  3. cautati la "dovlecei la metru " cresc foarte lungi ,se agata prin copaci ,le taiati din varf si cresc la loc ......mai mari nu sunt buni ,se intaresc ...

    RăspundețiȘtergere
  4. se numesc "dovlecei la metru" cautati asa pe Google...

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii