facebook

30 iunie 2011

Fasole cu ciolan

Ingrediente necesare:

- 1 ciolan afumat
- 700 gr fasole uscata
- 2 cepe rosii
- 2 morcovi
- 1 ceapa galbena
- 1 canuta pasta de tomate
- foi dafin
- cimbru
- sare, piper
- leustean

Mod de preparare:

Punem fasolea la "umflat" cu o zi inainte in apa rece si ii mai schimbam apa din cand in cand.
A doua zi punem fasolea la fiert in apa cu un praf de sare.
Dupa ce a dat cateva clocote scurgem apa si o inlocuim cu alta rece. Eu obisnuiesc sa fac aceasta operatiune de 3 ori.
Dupa ce am schimbat apa de 3 ori, punem fasolea la fiert in jumatate de oala cu apa cu un praf de sare, morcovii si ceapa galbena intreaga.
Fierbem la foc potrivit.

Portionam ciolanul si il prajim in ulei sau pe gratar (dupa preferinte).


Curatam ceapa si o taiem juliene.
O calim in uleiul in care am prajit ciolanul, adaugand un pahar cu apa pentru a "stinge" prajeala.


Dupa ce ceapa s-a calit adaugam pasta de tomate si mai fierbem cca. 5 minute.
Adaugam 2 cani mari cu apa si fierbem inabusit inca 5 minute dupa care adaugam fasolea fiarta, foi de dafin, sare, piper si cimbru.


Tocam leusteanul marunt, il adaugam peste fasole,adaugam si ciolanul,  mutam totul intr-un vas de pamant ( cine are) si dam totul la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 60-90 minute.


O nebunie delicioasa!!!!!!

2 comentarii:

Ultimele comentarii