8 mai 2011

Musaca de cartofi

Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 500-600 gr. carne tocata
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 250 gr suc de rosii
- 2 oua
- 1 lingura faina
- sare
- piper
- cimbru
- patrunjel

Mod de preparare:

Cartofii bine spalati se fierb intregi, in coaja, in apa cu sare.
Cand s-au racit se curata de coaja si se taie in felii .
Intr-o craticioara calim ceapa si ardeiul pentru cateva minute cu 4-5 linguri ulei dupa care adaugam carnea tocata, sare, piper si un praf de cimbru.
Se amesteca toate si se calesc inabusit la foc mic pana scade apa pe care a lasat-o carnea.
Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se amesteca cu sucul de rosii , ouale crude, faina, 1/2 lingurita sare, patrunjel tocat fin. Compozitia va fi ca un sos.
Intr-un vas termorezistent  uns bine cu unt si tapetat cu pesmet se aseaza un strat de felii de cartofi peste care se aseaza jumatate din compozitia de carne, urmat de un alt strat de cartofi , restul de carne si un ultim strat de felii de cartofi asezati felie langa felie.
In cratita in care a fost carnea se sparge un ou, se bate bine si se intinde deasupra musacalei .
Se presara cu o lingura de pesmet sau cascaval ras si se pun cateva bucatele de unt.
Vasul se da la cuptor la foc potrivit pentru 30-40 de minute.

2 comentarii:

Ultimele comentarii