facebook

19 noiembrie 2010

Tort Ganache

Ingrediente necesare:

Blat:
- 6 oua
- 250 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 10 linguri apa
- 1 praf copt.
- 200 gr. migdale macinate (sau nuci)

Crema:
- 500 ml frisca lichida (minim30% grasime)
- 500 gr ciocolata cu cacao (minim 40%)

Mod de preparare:
Blat:
Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate 1 lingura de apa pana se face o crema ca o alifie.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec dupa care adaugam si migdalele macinate.

Se coace la foc potrivit intr-o forma de tort tapetata cu faina sau imbracata in hartie de copt, aproximativ 40 de minute.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in trei straturi.


Crema:
Intr-o craticioara groasa punem frisca si ciocolata rupta in bucatele si o tinem pe aragaz la foc mic, mestecand continuu, pana se topeste ciocolata.
Dupa ce ciocolata s-a topit si s-a amestecat bine cu frisca lichida, o dam la rece pana a doua zi.

Crema de ciocolata va fi bine inchegata si pentru a o face mai pufoasa si mai cremoasa, o amestecam cu frisca batuta pana obtinem consistenta si gustul dorit.
La sfarsit adaugam si o mana de migdale macinate.

Insiropam fiecare felie de blat cu zeama de compot sau sirop, adaugam un strat generos de crema si cine doreste poate pune si visine din compot.
Continuam astfel pana cand imbracam fiecare felie de blat.
Deasupra, adaugam o glazura de ciocolata ( eu am folosit la plic), iar marginea tortului se imbraca in migdale feliate .


Este un tort delicios si foarte usor de pregatit.