19 septembrie 2010

Supa crema de rosii

Ingrediente necesare:

- 1 kg de rosii bine coapte
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- ¼ telina + frunze
- 3 cartofi mici
- patrunjel
- sare
- piper
- cimbru uscat
- 2 litri apa
Mod de preparare:
Se pun la fiert 2 litri de apa. Cand apa a clocotit se adauga legumele taiate marunt si se acopera cu un capac.
Cand legumele sunt aproape fierte se adauga  si rosiile pe care le-am oparit pentru a le curata de pielite.
Se mai lasa la fiert pana cand toate legumele sunt gata.
Intreaga compozitie se amesteca cu blenderul pana cand se paseaza toate legumele si supa devine crema.
Se adauga sare si piper, se pune patrunjelul, frunze de telina tocate si cimbru uscat. 
Se serveste fie calda in zilele racoroase sau rece in zilele caniculare

2 comentarii:

Ultimele comentarii