facebook

7 iunie 2010

Dulceata de capsuni



Ingrediente necesare:
- 2 kg capsuni
- 1 kg zahar
- 2 plicuri Gelfix Extra

Mod de preparare: Capsunile se spala sub jet de apa rece si se scurg bine. Praful de Gelfix se amesteca cu 2 linguri de zahar. Intr-o cratita incapatoare se pune un strat de capsuni, un strat de Gelfix si tot asa pana cand acoperim toate capsunile cu Gelfix.

 
Amestecam bine si punem la fiert. In momentul in care au dat in clocot, se adauga zaharul ( ATENTIE, nu mai devreme) si se amesteca in continuare pana ajunge din nou la fierbere.
Din momentul in care a inceput sa fiarba iar, se mai tine pe foc 5 minute si dupa ce am spumuit bine, oprim si punem in borcane bine curatate.

Borcanele: Eu spal bine borcanele cu detergent si le bag in cuptorul incins, cu gura in jos,  pentru 5 minute. Capacele, dupa ce le-am spalat si scurs bine, le sterg cu o bucatica de vata inmuiata in alcool alb.
Dupa ce am pus dulceata in borcane si am inchis bine capacul, le punem cu gura in jos pana a doua zi.