Am pregatit aceasta delicioasa prajitura la implinirea celor 51 de ani ai mamei mele , asa ca am hotarat sa o numesc la fel ca pe ea, Rodica.
Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
- 4 oua
- 1 praf de copt
- 200 gr unt
- 200 gr. zahar pudra
- 1 esenta vanilie
- 250 gr. faina
- 30 gr. cacao
Pentru crema:
- 300 ml lapte
- 100 gr zahar pudra
- 1 plic praf de budinca
- 150 gr unt
Pentru decor:
-300 grame capsuni ( sau cirese)
- 1 plic gelatina rosie
Mod de preparare:
Untul se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt. Se incorporeaza usor albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Opriti 1/3 din aluat si il amestecati cu cacaoa. Compozitia din aluatul alb se toarna intr-o forma de tort unsa si tapetata, iar aluatul maro se pune gramajoare din loc in loc, iar peste se adauga cealalta jumatate de aluat alb si se niveleaza. Se coace 40 min. la foc mic.
Crema:
Praful de budinca se amesteca cu laptele , zaharul si se pune la foc mic pana se ingroasa, dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit , se adauga treptat untul moale, iar crema astfel obtinuta se pune peste blatul din forma, racit.
Capsunile spalate si scurse se taie in jumatati si se aseaza peste crema. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe.
Se da la frigider pentru 2-3 ore.
6 iunie 2010
31 mai 2010
Prajitura Mozart
Ingrediente necesare:
- 200 g biscuiti fragezi
- 125 g unt
- 250 g crema de ciocolata
- esenta vanilie sau rom
- 400 g iaurt gras
- 150 g zahar pudra vanilat,un plic de gelatina
- 800 g capsuni
Mod de preparare:
Biscuitii se maruntesc fin,prin masina de tocat sau robot,apoi se amesteca bine cu untul topit amestecat cu
ciocolata si esenta.
Se pune o folie de celofan intr-o forma mai inalta si turnam amestecul de biscuiti,presand usor,pana tasam toata suprafata,apoi punem deasupra capsuni intregi
Se mixeaza iaurtul cu zaharul pudra vanilat apoi turnam in fir subtire,gelatina pe care am dizolvat-o in apa rece apoi am topit-o la bain -marie.Acest amestec se toarna peste capsunile din forma ,se lasa cam 10 minute la frigider apoi se decoreaza cu feliute subtiri de capsuni,infipte usor in crema.Se da la rece aproxim. 2-3 ore.
- 200 g biscuiti fragezi
- 125 g unt
- 250 g crema de ciocolata
- esenta vanilie sau rom
- 400 g iaurt gras
- 150 g zahar pudra vanilat,un plic de gelatina
- 800 g capsuni
Mod de preparare:
Biscuitii se maruntesc fin,prin masina de tocat sau robot,apoi se amesteca bine cu untul topit amestecat cu
ciocolata si esenta.
Se pune o folie de celofan intr-o forma mai inalta si turnam amestecul de biscuiti,presand usor,pana tasam toata suprafata,apoi punem deasupra capsuni intregi
Se mixeaza iaurtul cu zaharul pudra vanilat apoi turnam in fir subtire,gelatina pe care am dizolvat-o in apa rece apoi am topit-o la bain -marie.Acest amestec se toarna peste capsunile din forma ,se lasa cam 10 minute la frigider apoi se decoreaza cu feliute subtiri de capsuni,infipte usor in crema.Se da la rece aproxim. 2-3 ore.
Cartofi noi la cuptor
Spalam cartofii bine sub jet de apa cu un burete si ii stergem bine cu un prosop de hartie.
Facem un amestec de piper, boia dulce, rozmarin si sare si presaram acest amestec peste cartofi.
Ii punem intr-o tava si ii dam la cuptor pana se rumenesc.
Se servesc presarati cu marar si cuburi de unt.
DELICIOSI!
Prajitura Daria
Ingrediente necesare:
- 300 gr capsuni
- 100 gr frisca
- 100 gr branzica de vaci
- 1 plic zahar vanilat cu aroma de vanilie
- 2-3 linguri lapte
- foi pentru cremsmit ( crocante)
- 300 gr capsuni
- 100 gr frisca
- 100 gr branzica de vaci
- 1 plic zahar vanilat cu aroma de vanilie
- 2-3 linguri lapte
- foi pentru cremsmit ( crocante)
Branzica se freaca cu zaharul si cu laptele pana se face ca o crema si se amesteca cu spuma de frisca.
Foetajul crocant se taie in patrate mari pe care punem un strat generos de crema peste care punem bucati de capsuni, un alt patratel de aluat crocant, crema si capsuni.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)