facebook

9 iunie 2011

Tort cu capsuni si stracciatella

Un tort super delicios si racoros pe care l-am pregatit la implinirea a 4 anisori ai fetitei mele Daria.

Ingrediente necesare:

Blat mare:
- 6 oua
- 250 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 10 linguri apa
- 1 praf copt.

Blat mic:
- 3 oua
- 125 gr. zahar
- 150 gr. faina
- 5 linguri apa
- 1/2 praf copt

Crema:
- 2 cutii frisca lichida
- 1 kg capsuni
- 3 ciocolate stracciatella

Mod de preparare:
Vom coace doua blaturi (unul mai mare si unul mai mic)
Pentru fiecare blat in parte procedam in felul urmator:
Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate 1 lingura de apa pana se face o crema ca o alifie.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se coace la foc potrivit intr-o forma de tort tapetata cu faina sau imbracata in hartie de copt, aproximativ 40 de minute.

Dupa ce s-au racit, blaturile se taie in trei straturi fiecare.

Crema:
Frisca lichida pe care am tinut-o la frigider o amestecam cu mixerul pana cand se intareste.
O parte din capsuni se fac pasta la blender, iar cealalta parte se toaca marunt la cutit.
Pasta de capsuni impreuna cu capsunile taiate bucatele si cu ciocolata sfaramata se amesteca cu jumatate din frisca.
Insiropam blaturile cu sirop din zahar si esente (dupa preferinte), sau cu suc natural (dupa preferinte) si asezam cate un strat generos de crema pe fiecare blat.

Dupa ce am umplut toate blaturile cu crema, cu cealalta cantitate de frisca ramasa imbracam intreg tortul si decoram cu capsuni dupa preferinte.
Un tort super delicios, usor de pregatit, aspectuos si super rapid :)

12 comentarii:

  1. Un tort minunat ! Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu. Ingredientele propuse sunt menta si ciresele.. Sper sa te inspire unul din ele si sa ne incanti prin prezenta. Multumesc anticipat. Cu drag, Antonina

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte ''ochios'' tortul si sunt convinsa ca si foarte gustos!!!
    Vreau sa te rog sa imi spui daca la amestecul de capsuni pasate/frisca ai pus ceva gelatina sau un intaritor in frisca, ceva, caci mie la o combinatie similara, piersici din compot pasate+frisca, mi s-a taiat compozitia. Frisca era Vian din Kaufl., mai lucrasem cu ea, deci... Care sa fi fost cauza?
    Multumesc!
    Lavinia

    RăspundețiȘtergere
  3. Antonina, nu stiu de ce nu am vazut amesajul tau pana acum :(
    Imi pare rau ca nu am raspuns la timp.
    Oricum voi intra acum sa vad despre ce este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Lavinia.
    Nu am folosit nici un fel de gelatina la aceasta combinatie, niciodata.
    Am facut si in combinatie cu piersica, sau portocala sau zmeura si nu au fost probleme niciodata.
    Ce pot sa iti spun este ca atunci cand adaug fructele pasate in frisca o fac treptat si amestec usor cu o spatula. Nu fac acest amestec la mixer sau in mod "agitat".
    Cred ca asta ar putea fi o cauza.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de raspuns!
    Tu ce fel de frisca folosesti?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hulala, El Maestro, Meggle, depinde de care gasesc :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hey Miha! Cand am vazut pozele acestea mi-am amintit de ziua mea! A fost suuuper delicios! Si invitatiilor le-a placut muuult de tot!!! Cu drag, Iulia.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur ca ti-a placut Iulia, atat tie cat si invitatilor tai.
    Te pup si alta data cu mare drag!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Un tort minunat si tare bun cu capsuni!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu inteleg unde e ciocolata in crema

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti vei da seama si daca citesti reteta si daca privesti pozele.

      Ștergere

Ultimele comentarii