facebook

15 februarie 2009

Tiramisu



Ingrediente necesare:
- 1 pachet mare piscoturi
- 50 ml coniac
- 2 pachete crema tiramisu
- cacao
- 400 ml lapte ( pt prepararea cremei)
- 2 plicuri zahar vanilat
- cafea

Mod de preparare:

Se prepara 300 ml cafea in care se adauga 2 pliculete zahar vanilat, iar dupa ce s-a racit se adauga si coniacul.
Se ia piscoturile si se inmoaie in cafea pe ambele parti, dupa care se aseaza la rand pe o tava cu margini inalte.

Dupa ce am asezat primul strat de piscoturi, se adauga jumatate din crema care se prepara conform instructiunilor de pe cutie, se niveleaza bine crema cu o lingura dupa care se aseaza un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea.



Peste acest ultim strat de piscoturi, se intinde uniform ultimul strat de crema tiramisu .

Deasupra se pudreaza cacao , cu o strecuratoare mica, pana se acopera intr-un strat uniform.

Se lasa la rece pt a se inmuia bine piscoturile dupa care se serveste.