Este un desert delicios, usor de pregatit pentru care ii multumesc lui Teo ca m-a inspirat sa il fac.
Ingredientele necesare:
- un pachet de branzica de vaci (aproximativ 400 gr)
- 2 oua
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- faina
- zahar vanilat 1 pliculet
Mod de pregatire:
Toate ingredientele de mai sus se pun intr-un castron inalt si se amesteca cu mixerul foarte bine, pana cand compozitia nu mai este lipicioasa ( nu se mai leaga de maini)
Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica.
Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata. Dupa ce s-au prajit se scot din ulei, se pun pe un servet de hartie si se acopera cu folie de plastic ca sa se inmoaie. Dupa aceea se stropesc cu dulceata din belsug, se adauga si smantana, se pune capacul si se servesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ultimele comentarii