Ingrediente necesare:
- 1 kg carne tocata
- 10 ardei grasi
- 3 cepe mari
- o canuta orez
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ou
- cimbru
- patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
Ardeii se spala si se scobesc de cotoare si seminte.
Umplutura: In putin ulei se caleste ceapa si cand s-a rumenit se adauga pasta de tomate si cateva lingui de apa. Se calesc impreuna cateva minute, dupa care se adauga orezul spalat in prealabil si se mai amesteca 2-3 minute dupa care se pune patrunjelul tocat marunt si se da la racit.
Dupa ce s-a racit prajeala se amesteca cu carnea tocata, oul, cimbru, sare, piper. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Dupa ce am umplut ardeii se dau cu partea scobita prin faina ( pentru a nu iesii carnita afara ) si se pun intr-o cratita cu apa. Se dau la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Cand sunt aproape gata, in apa in care au fiert la cuptor ardeii, se pune 1 lingura de faina amestecata cu suc de rosii ( sau pasta de tomate cu apa) si se mai da la cuptor aproximativ 10-15 min. pana cand ardeii sunt facuti bine.
Se servesc cu iaurt sau smantana.
Foarte buni acesti ardei si,curios asa ii fac si eu desi nu-s in Oltenia ci in Banat.FELICITARI
RăspundețiȘtergereTe astept in vizita la mine pe blog daca iti face placere.Numai bine si spor in toate.
Multumesc Chriss!!!!
RăspundețiȘtergereAcesti ardei ii facem dupa aceasta reteta atat eu, mama cat bunica.
Cu mare drag intru pe blog.
Pup