facebook

15 martie 2024

Supă cremă de ciuperci


Supa cremă de ciuperci este un deliciu!

Se pregătește ușor și este super aromată!

Găsiți si rețeta video pe pagina de Instagram AICI

Pentru o supă cremoasă și aromată avem nevoie de:

- 1 kg ciuperci

- 1 bucată praz sau ceapă

- 2 căței de usturoi

- 2 linguri ulei de măsline 

- 1.5 litri apă sau supă

- 200 ml smantana pentru gătit 

- sare, piper, cimbrișor, nucșoară

Curățăm ciupercile și le tăiem felii subțiri.

Tocăm mărunt prazul și îl călim in ulei de măsline împreună cu usturoiul.

Adăugăm ciupercile feliate, amestecam bine, adăugăm sere, piper, cimbrisor și un praf de nucșoară, punem un capac și le gătim pentru 10-15 minute. 

După acest timp, adăugăm apa (sau supă), smântână, mai lăsăm pe foc 10 minute și supa este gata.

La final folosim un blender si transformam totul într-o cremă.

Vom avea o supă aromata, cremoasă și super delicioasă!!!

O puteți servi cu crutoane de pâine prăjite!

Enjoy ❤️



21 ianuarie 2024

Chefal la cuptor


Că îmi place peștele foarte mult, deja nu mai este un secret. 

După perioada sărbătorilor am inceput din nou să fiu atenta la ce mănânc, așa că peștele se regăsește în meniul meu foarte des.

Am o pescărie grozava in cartier, care aduce mereu soiuri variate de peste iar acest lucru mă ajută foarte mult în dorința mea de a consuma mai mult peste.

Azi am pregătit acest chefal delicios la cuptor, pe care l-am servit cu mămăliguță.

Am spălat și curățat peștele, l-am uns cu ulei de măsline, l-am condimentat cu sare și piper și l-am crestat ușor din loc in loc.  

In aceste crestături am introdus cate o feliuța de lămâie. 

In interiorul peștelui am adăugat feliuțe de lămâie și câteva frunze de busuioc.

L-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt și l-am gătit la cuptor timp de 20 de minute la 190°.

La final, am pornit funcția grill pt aproximativ 4-5 pentru a se rumeni ușor deasupra.

L-am servit cu usturoi și mămăliguță.

Simplu, sănătos și super delicios!!!!

Enjoy ♥️