Este o vreme perfecta pentru a pregati si a servi o tocana fierbinte.
Vremea ploiasa, rece si mohorata ma indeamna sa gatesc ceva fierbinte si consistent.
Daca aveti si o paine calda pentru sosul delicios, va garantez ca va veti linge pe degete 😀
Iata cum am pregatit-o eu:
- o bucata scarita de porc afumata
- un fir de praz
- 2 ceape
- 2-3 ardei (rosu/galben)
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 3-4 cartofi
- pasta de tomate AlexStar
- sare, piper, boia, cimbru, patrunjel verde, usturoi
Incepem cu scarita de porc afumata pe care o spalam bine si o calim intr-o lingura cu ulei. Scoatem carnea dupa ce s-a rumenit si o depozitam separat intr-o farfurie.
Spalam legumele si le taiem in felii /bucati potrivite.
In acelasi ulei in care am rumenit afumatura, calim ceapa taiata Julien. Dupa ce ceapa s-a calit si devine aurie/sticloasa, incepem sa adaugam legumele rand pe rand si le calim si pe acestea cateva minute, amestecand cu o spatula sa nu se lipeasca.
Adaugam pasta de tomate, condimentele si 1 cana cu apa (cat sa treaca peste legume), amestecam bine si fierbem la foc potrivit pana cand legumele sunt fierte 90%.
Potrivim de sare si condimente, adaugam afumatura, patrunjelul si usturoiul tocate marunt si dam vasul la cuptor pentru 15-20 de minute sa se rumeneasca si sa se gateasca complet.
Este absolut delicioasa! Afumatura ii da un gust minunat!
Pofta buna!
Enjoy💓
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ultimele comentarii