14 octombrie 2021

Tocana de legume cu afumatura

 

Este o vreme perfecta pentru a pregati si a servi o tocana fierbinte. 

Vremea ploiasa, rece si mohorata ma indeamna sa gatesc ceva fierbinte si consistent. 

Daca aveti si o paine calda pentru sosul delicios, va garantez ca va veti linge pe degete 😀

Iata cum am pregatit-o eu:

- o bucata scarita de porc afumata

- un fir de praz

- 2 ceape

-  2-3 ardei (rosu/galben)

- 2 morcovi

- 1 dovlecel

- 3-4 cartofi

- pasta de tomate AlexStar

- sare, piper, boia, cimbru, patrunjel verde, usturoi 

Incepem cu scarita de porc afumata pe care o spalam bine si o calim intr-o lingura cu ulei. Scoatem carnea dupa ce s-a rumenit si o depozitam separat intr-o farfurie.

Spalam legumele si le taiem in felii /bucati potrivite.

In acelasi ulei in care am rumenit afumatura, calim ceapa taiata Julien. Dupa ce ceapa s-a calit si devine aurie/sticloasa, incepem sa adaugam legumele rand pe rand si le calim si pe acestea cateva minute, amestecand cu o spatula sa nu se lipeasca.

Adaugam pasta de tomate, condimentele si 1 cana cu apa (cat sa treaca peste legume), amestecam bine si fierbem la foc potrivit pana cand legumele sunt fierte 90%.

Potrivim de sare si condimente, adaugam afumatura, patrunjelul si usturoiul tocate marunt si dam vasul la cuptor pentru 15-20 de minute sa se rumeneasca si sa se gateasca complet.

Este absolut delicioasa!  Afumatura ii da un gust minunat!

Pofta buna! 

Enjoy💓


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii