facebook

16 mai 2012

Melcisori cu nuca

 Ingrediente necesare:

Aluat:  
400g faina
1 ou si 2 galbenusuri
160ml lapte caldut
100ml ulei
1 plic drojdie uscata
1 plic zahar vanilat bourbon
1 lingura de zahar brun
1 praf de scortisoara
coaja de la o lamaie si de la o portocala
esenta de vanilie si portocala

Umplutura: 
2 linguri de zahar brun
100 gr miere
400g nuci pisate
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat bourbon

Mod de preparare:
Faina se cerne intr-un vas mai mare. 
Se adauza zaharul brun si cel vanilat, drojdia, scortisoara,coaja de lamaie si de portocala, oul, uleiul, esentele si laptele.

Se framanta cu mainile un aluat omogen si moale, pana ajunge sa nu se mai lipeasca de maini. 
Adaugam mai multa faina sau lapte daca este nevoie. 
Aluatul se acopera cu un prosop curat si se lasa la caldura aproape 2 ore, pana se tripleaza in volum.

Intindem o foaie de aluat de 0.5 cm pe o suprafata unsa cu ulei, presaram amestecul de nuci, scortisoara si zahar, stropim cu miere si  apoi rulam aluatul strans intr-o rulada. 

Taiem feliute de 4-5 cm  si le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Lasam melcisorii la crescut 40 de minute la cald apoi ii ungem cu galbenus de ou si punem tava in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute. 
Dupa ce s-au rumenit, ii presaram cu miere si servim.

Mmmmmm, parca le simt aroma si gustul!!!!!!


2 comentarii:

Ultimele comentarii