Mancarea de gutui este delicioasa si aromata si este o varianta potrivita si atunci cand suntem in post.
In aceasta perioada gutuile sunt minunate si va recomand sa le folositi cat mai des.
Iata cum am pregatit aceasta mancare:
- 2 -3 gutui
- 1 lingura ulei de masline
- 50 gr zahar brun
- 1 lingura faina
- 500 ml apa
- sare,piper dupa gust
Spalam bine de puf gutuile si le taiem in felii. Le calim aproximativ 5 minute intr-o lingura de ulei dupa care pregatim sosul.
Intr-un vas pe care il putem baga la cuptor caramelizam zaharul cu o lingura de apa (mare atentie sa nu il ardei pentru ca atunci mancarea va avea gus amarui) . Cand zaharul s-a caramelizat adaugam 500 ml apa si 1 lingura cu faina, amestecam bine sa nu se faca cocoloase si potrivim dupa gust de sare si piper. Caramelul meu este inchis la culoare pentru ca eu am folosit zahar brun. Daca folositi zahar normal, nu trebuie sa fie atat de colorat.
Enjoy 💓
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ultimele comentarii