facebook

31 august 2011

Dulceata de smochine

Ingrediente necesare:

- 1 kg smochine
- 500 gr zahar
- 1 plic Gelfic Extra

Mod de preparare:

Smochinele bine coapte se curata de coaja si se taie in 4.


Continutul plicului de Gelfix se amesteca cu doua linguri de zahar , se toarna peste smochine si se amesteca.

Se pune craticioara cu smochine la foc moderat, amestecand continuu pana la fierbere.
In momentul in care a inceput sa fiarba se adauga restul de zahar si se amesteca continuu pana cand ajunge din nou la fierbere.

Din acest moment, se mai tine pe foc 5 minute, amestecand continuu.


Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate in cuptor.


Borcanele bine inchise se pun cu gura in jos pana a doua zi.


Un deliciu!!!!!!!!

2 comentarii:

  1. Ce buna tre' sa fie!
    Si ce faina-i prezentarea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Gaby!!!!
    Este una dintre cele mai delicioase dulceturi pe care le-am mancat.
    Pup

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii