Ingrediente necesare:
- 1 kg smochine
- 500 gr zahar
- 1 plic Gelfic Extra
Mod de preparare:
Smochinele bine coapte se curata de coaja si se taie in 4.
Continutul plicului de Gelfix se amesteca cu doua linguri de zahar , se toarna peste smochine si se amesteca.
Se pune craticioara cu smochine la foc moderat, amestecand continuu pana la fierbere.
In momentul in care a inceput sa fiarba se adauga restul de zahar si se amesteca continuu pana cand ajunge din nou la fierbere.
Din acest moment, se mai tine pe foc 5 minute, amestecand continuu.
Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate in cuptor.
Borcanele bine inchise se pun cu gura in jos pana a doua zi.
Un deliciu!!!!!!!!
Ce buna tre' sa fie!
RăspundețiȘtergereSi ce faina-i prezentarea!
Multumesc Gaby!!!!
RăspundețiȘtergereEste una dintre cele mai delicioase dulceturi pe care le-am mancat.
Pup