20 septembrie 2011
Gogonele
Am gasit aceasta retetea pregatita inca de anul trecut si pe care am ratacit-o :)
Ingrediente necesare:
- gogonele
- usturoi
- marar uscat
- morcov
- hrean
- foi de dafin
- piper boabe
- sare grunjoasa
- otet
- apa
- frunze de telina sau crengute de visin
Mod de preparare:
Se aleg gogonelele de marime potrivita, se spala bine, se inteapa si se aseaza in borcan.
In borcanul cu gogonele mai punem cativa catei de usturoi, flori de marar uscat, felii de morcov, hrean.
Pregatim o saramura din 1 litru de otet la 4 litri de apa, foi de dafin, 2 linguri de sare grunjoasa/litru de apa si boabe de piper. Punem saramura pe foc sa dea cateva clocote, iar dupa ce se racoreste putin se adauga peste gogonelele din borcan. In gura borcanului se pun frunze de sfecla sau crengute de visin si se acopera cu capac.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bune rau cu o fripturica alaturi !
RăspundețiȘtergereBune rau!!!
RăspundețiȘtergereDeja imi ploua in gura :))))
bune, bune...o sa iau si eu reteta!!!te pup!!!
RăspundețiȘtergereIncearca-o cu incredere pt ca e delicioasa!!!!
ȘtergereTot timpul salivez cand ma uit la gogonelele astea :))))