facebook

8 noiembrie 2019

Paste cu spanac si ciuperci

 
Cat de mult ne plac pastele, deja nu mai este o noutate pentru nimeni😃
Si de data aceasta mi-a iesit un preparat super delicios. Se pregatesc foarte repede, sunt usoare si merg grozav de bine impreuna cu un pahar cu vin alb 😋

Iata reteta dupa care le-am pregatit:

Ingrediente necesare:
- 1/2 pachet paste de buna calitate
- 7-8 ciuperci proaspete
- 300 gr baby spanac proaspat
- 400 ml smantana pentru gatit 
- 200 gr parmezan 
- 100 ml vin alb
- sare, busuioc
- 2 catei de usturoi
- optional muguri de pin 

Mod de preparare:
Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert, adaugam sare si fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Pana se fierb pastele, ne ocupam sa pregatim sosul, astfel:
Intr-o tigaie incapatoare ( eu am folosit o tigaie de tip wok), punem 2 linguri ulei de masline impreuna cu usturoiul tocat fin si 5-6 seminte de pin. Cand acesta s-a aurit putin, daca nu va place sa il pastrati in sos il puteti indeparta ( eu il pastrez pentru ca imi place 😋)
Spalam ciupercile sub jet de apa si indepartam pamantul de pe ele daca au asa ceva. Eu nu le indepartez coaja, doar le spal foarte bine. Voi procedati asa cum va place.
Dupa ce uleiul s-a aromatizat de la usuroi si mugurii de pin, adaugam ciupercile taiate felii si le rumenim cateva minute ( aproximativ 5 min) scuturand tigaia din cand in cand.
Dupa ce ciupercile s-au patruns, adaugam frunzele de spanac, amestecam 1 minut după care adaugam smantana lichida si vinul alb. Lasam sosul sa fiarba 4-5 minute, dupa care adaugam o mana generoasa de parmezan ras.
Pastele fierte le adaugam peste acest sos, amestecam bine si lasam vasul acoperit aproximatiov 10 minute pentru ca pastele sa se imbibe cu sosul si aromele acestuia.
Sa nu va ingrijorati pentru ca sosul este foarte lichid la inceput cand puneti pastele peste el. Acestea vor trage tot lichidul din sos si vor capata o consistenta cremoasa.

Serviti impreuna cu parmezan ras si un pahar cu vin alb.
Un deliciu!!!!
Enjoy 💓

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii