O prajitura suuuper delicioasa!!!!
Ingrediente necesare:
- 3 oua
- 80 gr zahar
- 170 gr faina
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 1 cana cu afine
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 3 linguri zahar
- 50 gr migdale maruntite (puteti folosi nuci, caju, etc)
- 1 mana cu afine
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana cand acesta se topeste. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, esenta si laptele, mixand bine.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitie, folosind o spatula (in aceasta etapa renuntam la mixer)
Intr-o tava de 24 de cm asezam hartie de copt si adaugam compozitia. Punem afinele deasupra si coacem prajitura in cuptorul preincalzit, timp de 20 de minute la 170 grade.
Pana se coace prajitura, pregatim bezeaua pe care o obtinem mixand albusurile cu zaharul pana cand acestea devin tari.
Dupa ce timpul de coacere a trecut, scoatem tava din cuptor, intindem bezeaua deasupra prajiturii, adaugam o mana cu afine si migdale maruntite si mai coacem prajitura aproximativ 10 minute, pana cand bezeaua se rumeneste frumos ( fara a se arde)
Dupa ce este gata, o scoatem din cuptor si o putem servi dupa ce s-a racorit putin.
Este o prajitura delicioasa, cu blat usor umed.
Sper sa va placa.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ultimele comentarii