facebook

3 mai 2020

Placintele cu sunca si cascaval

Cand ai un copil în casa trebuie sa ai tot timpul gustări disponibile. 
Nu știu cum e la voi cei care aveți copii, dar la noi între masa de prânz și cea de seara sunt solicitate cam 2 gustari asa ca pregătesc mai tot timpul placintele, tarte, croissante cu diverse umpluturi, etc.
Placintele acestea sunt o varianta foarte bună de gustare și se potrivesc perfect și pentru pachețelul de la școală.

Iată cum le-am pregătit:

Ingrediente necesare:
- 570 g faina
- 350 ml lapte
- 7 g drojdie uscata
- 1 ou
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare 
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- seminte de susan
 Pentru umplut:
- sunca
- cascaval

Modul de preparare:
Intr-un bol amestecam drojdia cu zaharul si 4 linguri de faina. Amestecand continuu turnam laptele caldut, pana se omogenizeaza compozitia dupa care lasam deoparte la dospit pentru 10 minute.
Puteti folosi si drojdie proaspata daca doriti, in acest caz cantitatea necesara fiind de 25 de grame.
In bolul robotului de bucatarie adaugam restul de faina, sarea, oul batut, maiaua si uleiul si pornim robotul la inceput la viteza mica dupa care crestem treptat.
Framantam aluatul bine dupa care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Vom obtine un aluat usor moale cu care veti lucra foarte bine.

Dupa ce aluatul s-a dospit il transferam pe masa de lucru presarata cu putina faina si il intindem cu sucitorul intr-o foaie subtire.
Decupam cercuri in aluat cu o forma de bucatarie sau un pahar.
Asezam pe fiecare cerc de aluat feliute de sunca si cascaval ras.
Eu am folosit branza grasa maturata de la Koliba care este un produs din lapte de calitate din regiunile muntoase ale Slovaciei, potrivit pentru utilizarea în preparate reci și calde, ideal pentru coacere pentru ca se topeşte perfect si îşi menține o consistenţă suplă.

Ungem marginile cu ou batut, adaugam deasupra un alt cerc de aluat si lipim.


Modelam cu o furculita pe margini, ungem placintele cu ou batut, presaram seminte de susan  si le coacem la cuptorul preincalzit la 170-180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Le puteti servi atat calde cat si reci.
Sunt delicioase.


Enjoy! 💓


2 comentarii:

Ultimele comentarii