1 Martie, ziua care vesteste inceputul primaverii, natura incepe sa revina la viata, copacii incep sa infloreaza, pasarelele sa cante, totul incepe sa prinda viata.
Imi place primavara!
Prietenii de la Sano Vita in colaborare cu Answear.ro m-au provocat sa surprind persoana iubita cu ceva delicios si pentru acest lucru mi-au trimis in dar multe produse delicioase care sa imi fie de ajutor. De asemenea, mi-au oferit un voucher pe care il pot utiliza pe Answear.ro pentru a-mi comanda ceva dragut.
Am ales sa pregatesc ceva delicios si sa o surprind pe cea mai iubita persoana din viata mea, pe fetita mea Daria, iar voucher-ul l-am folosit plasand o comanda tot pentru ea :)
Ii place tare mult acest desert pe care nu l-am mai pregatit de foarte mult tip iar ea imi tot spunea ''mai pregateste si tu bomboane colorate pe bat ca nu mi-ai mai facut de cand eram mai mica'' :)
Este o reteta super simpla pe care iata cum am pregatit-o:
Ingrediente necesare:
- 20 biscuiti preferati
- 100 gr crema de branza
- 1 lingurita zahar
- merisoare
- 30 gr unt
- 1 lingurita Karob (sau cacao)
- esenta vanilie
- betisoare de lemn
- bombonele pentru decor
- 1 albus
- 150 gr zahar pudra
- 5 ml zeama de lamaie
Cand m-am apucat de reteta am intentionat sa imbrac bomboanele in ciocolata alba topita. Am avut in casa un singur tip de ciocolata alba pe care am pregatit-o corespunzator, insa ceva s-a intamplat pentru ca nu a fost chip sa se mai intareasca si atunci am decis sa imbrac bomboanele in glazura de albus, aceeasi glazura pe care o folosesc la turta dulce. Bineinteles ca aveam ciocolata neagra in casa, dar am vrut musai sa fie albe :)
Iata cum le-am pregatit:
Am pus in blender biscuitii impreuna cu crema de branza si am pornit pentru cateva secunde pana s-au sfaramat bine. Am adaugat o lingutita cu zahar brut, untul topit, merisoarele, o lingurita Karob si vanilia si am mai pornit putin pana s-au amestecat bine.
Am scos compozitia din blender si am pregatit bilute de dimensiuni potrivite. Am infipt in fiecare bila cate un betisor de lemn.
Eu folosesc betisoare pentru frigarui. Sunt din lemn, sunt destul de lungi si se potrivesc bine.
Am dat bilutele la frigider pana s-au intarit.
Cand bomboanele s-au intarit la frigider (aproximativ 20 de minute), am inceput sa pregatesc decorul.
Asa cum va spuneam la inceput , am renuntat la ciocolata alba.
Am batut spuma albusul impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie pana cand am abtinut o compozitie pastoasa.
Am imbracat bomboanele in glazura de albus si am decorat cu bombonele colorate si asa am obtinut Cake Pops - martisoare dulci.
M-am grabit sa le fotografiez pentru ca toata lumea astepta sa le guste.
Fiica mea impreuna cu prietenele ei abia asteptau sa termin de facut pozele :)
Nu a mai fost timp de prea multe aranjamente pentru ca au trecut la servit.
O bucurie mai mare decat fericirea copilului, nu cred ca exista. A fost o alegere inspirata pentru bucuria copiilor.
Si pentru ca bucuria sa fie pentru toata lumea, am o surpriza si pentru voi !!!!!
Impreuna cu Sano Vita si Answear.ro pregatesc un concurs pe pagina de facebook Sa Gatim Impreuna la care va astept si pe voi sa participati .
Aveti sansa sa castigati un cos imens plin cu produse Sano Vita si un voucher in valoare de 50 de lei utilizabil pe Answear.ro
Totodata, va ofer si un cod de reducere de -15% pe site-ul http://www.sanovita.ro , utilizand codul ''ANSWEAR''
Va doresc o primavara minunata, tuturor!!!!!! 💓
O primavara frumoasa, sanatate si inspiratie!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Laura!!!!
ȘtergereO primavara minunata cu multe zambete iti doresc!!!!
Am să o fac sigur. Multumesc pentru rețetă
ȘtergereCu drag!!!! Sa ne spui cum ti-au iesit, neaparat :)
ȘtergereSuper reteta..o voi incerca .
RăspundețiȘtergereMulțumim pentru rețetă.
RăspundețiȘtergereCu drag!!!!!
ȘtergereO primavara frumoasa
RăspundețiȘtergere