Planul initial a fost ca dupa ce tin bulzul putin la cuptor sa il scot din vasul lui, insa nu am mai apucat pentru ca toata familia si-a insusit propriul castronel si abia am mai apuca sa fac ceteva poze :)
Daca planuiti sa il serviti direct din bolul cu care il bagati la cuptor ( este o idee foarte buna), puteti sa nu mai folositi hartie de copt.
Ingrediente necesare:
- malai
- apa
- 1 lingurita cu sare
- cascaval simplu sau afumat( dupa gust)
- carnaciori ( putin afumati)
- 1 lingurita cu Unt
Intr-un vas (tuci) de fonta sau o oala de inox pregatim mamaliga. Proportia este de 1 masura de malai la 4 masuri de apa. Cand apa a inceput sa fiarba usor, dam focul mic, adaugam sarea si malaiul in ploaie amestecand cu un tel ca sa nu faca cocoloase. Continuam sa amestecam periodic si fierbem mamaliga la foc mic pentru aproximativ 15 minute ( in functie de tipul de malai).
Luam cateva boluri (castronele) rezistente termic si le ungem cu putin unt(sau folosim hartie de copt). Adaugam in straturi cateva linguri de mamaliga, felii de cascaval, felii/bucati de carnaciori rumeniti inainte in tigaie si repetam pana cand umplem bolurile. In functie de preferintele voastre, puteti adauga si branza.
Deasupra radem cascaval din belsug si dam bolurile la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute pana cand preparatul se rumeneste frumos deasupra.
Un preparat delicios si foarte usor de pregatit.
Pofta buna!
Arată minunat!
RăspundețiȘtergereMultumesc!!!!!
Ștergere