facebook

24 ianuarie 2019

Prajitura KINDER PINGUI


Kinder Pingui este o prajitura delicioasa si nu foarte complicat de facut. Ai mei au adorat-o si abia am apucat sa ii fac cateva poze 😀

Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 10 oua
- 200 gr zahar
- 2 pachete zahar vanilat
- 5 linguri gris
- 5 linguri cacao amara
- 5 linguri miere
- 15 gr praf de copt
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei
- un praf de sare

Glazura 1 ( peste crema) 
- 120 gr ciocolata amaruie
- 70 gr unt
- 1 lingura apa
- 2 linguri ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
- 220 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
- 100 gr unt
- 3 linguri ulei
- 1 lingura apa
- 1 lingura zahar pudra

Crema:
- 700 ml samantana pentru frisca
- 1 pachet gelatina instant sau 2 pachete intaritor frisca
- 3 linguri lapte
- 2 linguri miere
- 1 lingura esenta vanilie

Mod de preparare:
Blat:
Se separa ouale, se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand acestea s-au intarit bine.
Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul. Mixam si adaugam treptat laptele, uleiul si mierea. La aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu miscari de jos in sus.
 Compozitia rezultata se imparte in doua tavi mari de aragaz, tapetate cu hartie de copt, care se coc la 165 grade timp de aproxiumativ 12-13 minute.
Blaturile coapte se vor lasa la racit fara a indeparta hartia de copt.

Intre timp se prepara Glazura 1, din toate ingredientele, care se topesc usor pe foc fara a le fierbe. Se lasa la racit.
Crema:
Se mixeaza smantana pentru frisca pe viteza mare si se adauga gelatina sau intaritorul pentru frisca.
Se adauga treptat laptele, mierea si esenta de vanilie si se mixeaza foarte bine pana va rezulta o crema spumoasa si consistenta.

Trecem la asamblarea prajiturii:
Pe una dintre foi se pune jumatate din crema pe care o intindem uniform pe toata foaia de blat.
Peste aceasta crema, se adauga glazura 1 care se intinde pe toata suprafata, apoi dam prajitura la congelator pentru cateva minute pana se intareste glazura.
 Intre timp, pregatim Glazura 2, care se prepara identic cu Glazura 1.
Dupa ce glazura de pe prajitura s-a intarit bine, o scoatem din congelator si deasupra adaugam restul de crema, niveland foarte bine cu o spatula sau cu un cutit cu lama lata.
Peste cel de-al doilea strat de crema se adauga a doua foaie de blat cu hartia de copt in sus. Se apasa usor pe toata suprafata apoi se indeparteaza hartia.
 Suprafata prajiturii se glazureaza cu Glazura 2 dupa care se da din nou la congelator pentru cateva minute pana se intareste si aceasta glazura.
 Dupa, prajitura se pastreaza cateva ore la rece si se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.

Este o prajitura foarte buna pe care copiii o adora!
Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii