Ingrediente necesare:
- 1 kg fasole
- 2 morcovi
- 4 cepe
- 5 linguri pasta de tomate
- usturoi
- foi de dafin
- sare, piper
Mod de preparare:
Spalam fasolea si o punem la inmuiat intr-un vas cu apa rece, de seara pana a doua zi dimineata.
A doua zi, o punem intr-o oala cu apa cat sa treaca cateva degete peste fasole si o dam in cateva clocote, dupa care aruncam apa si repetam operatiunea de 3 ori.
Ultima data punem apa ceva mai multicica ca sa aiba unde sa fiarba, adaugam o ceapa intreaga si morcovii si fierbem la foc potrivit pana cand fasolea este moale.
Intre timp, curatam restul de ceapa si o taiem juliene.
O calim in putin ulei si 2 linguri de apa pana cand devine sticloasa.
Adaugam pasta de tomate, sare, piper, foi de dafin, mai calim cateva minute si oprim.
Cand fasolea a fiert, se scurge de apa si oprim zeama in care a fiert.
Mixam boabele de fasole cu blenderul si treptat mai adaugam din apa in care a fiert pana cand obtinem consistenta dorita.
Adaugam usturoiul zdrobit si 2-3 linguri din sosul de ceapa si rosii.
Asezam fasolea batuta in vase potrivite si acoperim pe deasupra cu restul de sos.
Servim cu muraturi sau dupa preferinte.
O bunatate! Eu am acum niste hummus pe care am plonjat niste ceapa calita ;)))) Pai in lipsa de fasole merge si nautu ,nu? ;) pupici
RăspundețiȘtergereMmmm, si humusul e tare bun si cu putina ceapa calita deasupra.... delicios.
RăspundețiȘtergerePuup
Mor de pofta,nu altceva.Trebuie sa fac si eu cat de repede.Pup!
RăspundețiȘtergereDaca ti-e pofta e musai sa o faci :))
ȘtergereTe puuup
Foarte buna, Michidutzule in postul asta!pupici!
RăspundețiȘtergereMerci!!!!!!
ȘtergerePupici! :)